Jäsenhuone|TyöhuoneKiekkokoulu

Jääkiekkoilijoiden Olympia- ja A-maajoukkuerahaston avustukset F-, E-, D- ja C-junioreille nyt haettavana

28.11.2019

 Olympia- ja A-maajoukkuerahaston avustukset F-, E-, D- ja C-junioreille

 

Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön Olympia- ja A-maajoukkuerahasto jakaa junioriavustuksia vähävaraisten perheiden jääkiekkoharrastukseen 80.000 €

Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön Olympia- ja A-maajoukkuerahasto tukee vähävaraisten perheiden jääkiekkoharrastusta.

Tukea voivat hakea perheet, joilla on työttömyyden, sairauksien, lasten runsaslukuisuuden tai muiden perheen toimentuloon vaikuttavien syiden vuoksi vaikeuksia selvitä jääkiekkoharrastuksen kustannuksista keväällä 2020. Ikäluokat, joille avustusta myönnetään ovat F, E, D ja C.

Tukien hakeminen tapahtuu seurojen toimesta seuran yhteyshenkilön kautta.
Tiikereitten yhdyshenkilönä toimii hallituksen puheenjohtaja Erkki Ripatti

Hakuaika on 28.11.2019 – 19.12.2019.

Haku tapahtuu seuraavasti:
1. Tämän uutisen liitteenä on tiedote. Tiedotteessa on listattuna tiedot, joita perheiden tulee tukia hakiessaan toimittaa seuralle.
2. Lapsen huoltaja lähestyy seuraa ja toimittaa seuralle perustelut tukihakemukselle osoitteeseen: erkki.ripatti@gmail.com

·         Haettava tuki (ikäluokka F, E, D vai C)

·         Pelaajan nimi

·         Pelaajan syntymävuosi

·         Talouden nettotulot/kk (alle 2000 €, 2001-4000 € vai yli 4001 €)

·         Tuleeko perheestä useampi hakemus

·         Onko pelaaja saanut tukea Jääkiekkoliitosta tai Olympia- ja A-maajoukkuerahastosta vuonna 2019

·         Pelaajan huoltajan perustelut (lyhyt perustelu miksi perheen tulisi saada tukea)

3.        Seura täyttää lomakkeen Suomen Jääkiekkoilijat ry:n verkkosivuilla.Hakemukset käsitellään joulukuun 2019-tammikuun 2020 aikana. Avustusten saajista pyritään ilmoittamaan Jääkiekkoliiton aluepäälliköille 27.1.2020 mennessä (aluepäälliköt informoivat edelleen seurojen vastuuhenkilöitä).

Avustusten kokonaismäärä on 80.000 € ja se jaetaan rahaston ohjausryhmän harkinnan mukaan – avustussummat vaihtelevat ikäluokittain. Avustusten jakamisessa ovat ensisijalla ne hakivat, jotka eivät ole saaneet avustusta Suomen Jääkiekkoliitosta tai Olympia- ja A-maajoukkuerahastosta vuonna 2019.

Lisätiedot: Erkki Ripatti

Mahdolliset lisäkysymykset hakuun käytettävän osoitteen kautta.

OLYMPIA- JA A-MAAJOUKKUERAHASTO on Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön alaisuudessa toimiva rahasto, jonka hallinnointiin liittyvät toimet hoitaa Suomen Jääkiekkoilijat ry (Pelaajayhdistys).

Rahaston alkupääoma oli 250.000 euroa. Suomen miesten Olympia-joukkue sai summan sopimuksen mukaisesti bonuksena Suomen Jääkiekkoliitolta Torinon 2006 Olympialaisten hopeamitalista. Tämän jälkeen rahaston pääomaan on lisätty miesten Olympialaisten sekä MM-kisojen 2015 ja 2018 menestysbonukset.

Pääomalahjoitukset yhteensä 872.000 €.

Tähän mennessä (marraskuu 2019) rahastosta on jaettu avustuksia yhteensä 582.648 €.

Rahaston toimintaa säätelee ohjesääntö. Ohjesäännön mukaisesti avustusten myöntämisestä päättää yllä mainittujen joukkueiden pelaajista muodostettu kuusihenkinen ohjausryhmä. Päätösten käytännön toimet hoidetaan Pelaajayhdistyksen toimistossa.