Jäsenhuone|TyöhuoneKiekkokoulu
« Takaisin seuran etusivulle

Varusteet

 

 

 

TIIKERIKIEKKOKOULUN VARUSTEOPAS

Tässä on lista kiekkokoulussa tarvittavista varusteista ja hieman ohjeita oikeanlaisten varusteiden valitsemiseen ja käyttöön. Pakollisilla varusteilla voit aloittaa kiekkokoulun mutta halutessasi voit myös käyttää kaikkia jääkiekkovarusteita. Jos sinulla ei ole kaikkia varusteita niin tuuliasu tai vastaava on sopiva pakollisten varusteiden kanssa.

Varusteita hankkiessa pidä seuraavat asiat mielessäsi:

o   Hanki aina oikean kokoinen varuste.

o   Katso että varuste on CE-turvahyväksytty.

o   Kallein ei välttämättä ole aina tarkoituksenmukaisin.

Usein kasvuiässä olevien lasten varusteet jäävät pieniksi yllättävänkin nopeasti, joten uudenveroisia vähänkäytettyjä varusteita kannattaa kysellä muiden kiekkokoululaisten vanhemmilta jäähallilla. Kiekkokouluikästen lasten varusteet eivät käytössä kulu vaan ovat käytettyinäkin uuden veroisia.

Kiekkokoulussa ei varusteiden värillä ja merkillä ole mitään merkitystä mutta mikäli lapsella ei vielä ole niitä hankittuna ja aikomuksena on, että lapsi jatkaisi harrastustaan myöhemmin oman ikäryhmänsä mukana, niin suositeltavat väri kypärälle, hanskoille ja mahdollisille housuille on musta.


Luistimet

Luistimet ovat pakollinen varuste.

Luistimien tulee olla teroitetut ja oikean kokoiset, ei osteta ”kasvun varaa”. Luistin on sopiva, kun varpaiden osuessa luistimen kärkeen, kantapään ja luistimen väliin jää noin 1 cm tilaa. Luistimessa ei tarvita villasukkaa. Luistimien tulee olla tukevat.

Luistimet puetaan siten, että kaksi viimeistä nauhaväliä kiristetään napakasti, muut nauhavälit hieman löysemmälle. Liian pitkiä nauhoja ei kierretä nilkan ympäri vaan ne leikataan sopivan mittaisiksi.

Luistimen terät tulee teroittaa ja muotoiluttaa ammattilaisella.

Teräsuojat

Luistimissa olisi hyvä olla teräsuojat. Teräsuojien tulisi olla ns. kovat suojat, jotka suojaavat myös pieniltä kiviltä.


 

Kypärä

Kypärä kasvosuojukella on pakollinen varuste.

Kypärässä tulee olla CE-turvamerkintä ja kasvosuojus (ristikko). Kiekkokoulussa ei varusteiden värillä ja merkillä ole mitään merkitystä mutta mikäli lapsella ei vielä ole niitä hankittuna ja aikomuksena on, että lapsi jatkaisi harrastustaan myöhemmin oman ikäryhmänsä mukana, niin suositeltavat väri kypärälle on musta.

Kypärään tulee laittaa näkyvä merkintä lapsen kutsumanimestä ja syntymävuodesta.

Paita

Jäällä pidetäänTiikerikiekkokoulun paitaa jonka jokainen saa omakseen. Paidat jaetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Salmisaaren Jäähalli on ns. ”lämmin halli”, massiivista kerrospukeutumista ei siis tarvita.

Maila

Oikeanlaisessa mailassa on YTH (YOUTH) merkintä ja jäykkyydeltää (FLEX) luokkaa 20-40 riippuen pelaajan rakenteeesta. Ei lyhyeksi sahattua aikuisten mailaa. Mailan pituus on oikea kun se luistimet jalassa ylettyy pelaajan leuan ja suun väliselle korkeudelle.

Hanskat

Hanskat ovat pakollinen varuste.

Hanskat tulee olla oikean kokoiset. Liian suurilla tai jäykillä hanskoilla mailan käsittely on vaikeaa. Mikäli jääkiekkohanskoja ei ole, niin vaihtoehtoisesti paksummat nahkahanskat kelpaavat kiekkokouluvarusteeksi.

Kaulasuoja

Kaulasuoja on pakollinen varuste.

Kaulasuoja suojaa kaulaa luistimen terältä. Kaulasuojan tulee olla sellainen, että se pysyy hyvin paikoillaan.

Juomapullo

Harjoituksissa kaikilla oma henkilökohtainen pullo flunssien yms. tarttumisen estämiseksi. Hankitaan ns. urheilupullo, jossa on nokka tai pilli juomisen helpottamiseksi ristikko päässä.


Kiekkokouluterveisin

 

Patrik Johansson                                     Milja Puustinen

Rehtori / Tiikerikiekkokoulu                        Kiekko-Tiikerit / Kiekkokouluvastaava

patejohansson@gmail.com                       milja.puustinen@saunalahti.fi

Puh. 040-754 8748                                    Puh. 050-352 1353

Lisätietoa

Lisätietoa Kiekko-Tiikereiden toiminnasta www-sivulta: www.kiekko-tiikerit.fi

Facebookissa:https://www.facebook.com/Tiikerikiekkokoulu/

esimerkki lasten kaulasuojasta. kokovaihtoehtoja yleensä vain junior (lapsille) tai joskus cm koon mukaisesti
Kypärässä pitää olla ristikko